Start > Beestjes, Gewoon wij > Ons weekend

Ons weekend

21 maart 2010

Toen we een paar maanden geleden onze trouwdag vierden, kregen we van Piet, Inge en Bregje een dinerbon cadeau. Ik had eens in het bijgeleverde boekje gekeken voor een leuke eettent en zag het Pannekoeckershuys erbij staan. Thuis pannekoeken bakken op een keramische kookplaat valt niet mee, dus die hebben we al bijna drie jaar niet meer gegeten. Voor dit weekend had ik dus een reservering gemaakt in Den Hout. Rowie moest eerst gaan volleyballen, dus ik ben met Nick, Danny, Danique en Daphne alvast die kant opgereden. Tony zou vanuit Waalwijk ook naar Den Hout komen.

Niks te merken van een kredietcrisis trouwens bij het Pannekoeckershuys, het zat er helemaal vol. Nadat we allemaal heerlijk hadden gegeten, zijn we met onze volle buiken nog even de speeltuin in gegaan. Toen Daphne na een superstunt op de natte glijbaan bijna met haar hoofd tegen een paaltje belandde, was het gedaan met de pret en besloten we terug naar huis te rijden. Ik wilde het liefst in de Honda, dus Tony ging in de Renault. Toen we bij het stoplicht in Oosterhout aankwamen besloot ik naast hem te gaan staan om eens te kijken wie van ons twee het eerste thuis kon zijn. Vol gas dus toen het stoplicht op groen sprong. Ik had natuurlijk gelijk een kleine voorsprong omdat ik niet hoef te schakelen en zo gebeurde het ook dat ik met een neuslengte voorsprong de ‘race’ won. Tony kwam later met allerlei onderbouwde argumenten, maar feit blijft wel dat ik als eerste over de ‘finish’ kwam. De rest van de avond moest ik echt mijn best doen om die brede grijns weer van mijn gezicht te krijgen.

Vandaag zijn we even met de kinderen en de honden naar de Drunense Duinen gegaan. De jongens wilden eigenlijk niet mee, maar toen ze hoorden dat er een ritje achterop de motor aan verbonden was, konden we ze toch redelijk makkelijk overhalen. Eenmaal daar aangekomen kwamen we er al snel achter dat Bodie niet meer de jongste is. Vroeger rende hij vele kilometers heen en terug, maar vandaag ging hij niet echt ver bij ons vandaan en hij liep een beetje moeilijk. Na een klein stukje wandelen besloten we hem even wat rust te gunnen, maar toen hij daar lag uit te hijgen viel hij alle voorbijgaande honden aan die even bij hem kwamen snuffelen. We hebben hem toen maar aan de riem gedaan en zijn weer met hem teruggewandeld. En daar waar hij vroeger altijd enthousiast in de auto sprong, kon hij er vandaag niet eens meer in komen. Tony moest hem erin tillen!! Vanaf nu mag Bodie dus lekker rustig, achter in de tuin, van zijn oude dag gaan genieten.

Beestjes, Gewoon wij

  1. Patriesja
    | #1

    Maar er zat wel een snelle dame achter het stuur, daar is geen twijfel over mogelijk :-)

  2. John
    | #2

    @ Bella

    Die ‘onderbouwde argumenten’ waren jouw woorden, zelfs zonder dat je ze tussen aanhaaltekens plaatste. Het argument van mijn Neef, ‘Ben al lang blij dat beide bolides schadevrij uit de strijd zijn gekomen…..’, is voor mij al meer dan voldoende, er zat immers een dame achter het stuur van één van de auto’s.

    En wat betreft je laatste opmerking, je hebt helemaal gelijk en ik zal je er ooit nog wel een keer aan herinneren als ik het in mijn voordeel kan gebruiken. :-)

  3. Tony
    | #3

    Ik zet je niet graag te kijk schatje, dat is alles……

  4. Patriesja
    | #4

    Het feit dat de ‘onderbouwde argumenten’ niet openbaar worden gemaakt, kan volgens mij alleen maar betekenen dat ze schijnbaar niet zo heel erg ‘onderbouwd’ zijn. Het zullen dus inderdaad ‘goed onderbouwde smoezen’ zijn, goed ingeschat Jezus!!

    En Johnnie, weet je trouwens wel dat ‘iets doen wat niet mag’ vaak juist het allerleukst is?

  5. Tony
    | #5

    Verstand komt met de jaren. Ook hier is het leeftijdsverschil tussen John en jezus duidelijk te zien.

    Ik zal mijn argumenten voor me houden. Ben al lang blij dat beide bolides schadevrij uit de strijd zijn gekomen…..

  6. jezus
    | #6

    Nou John, ik zou die argumenten wel eens willen horen want ik ken mijn broertje en dus zullen het waarschijnlijk allemaal goed onderbouwde smoezen zijn!!!

    Way to Go, Bella !!!

  7. John
    | #7

    Ik hoef die ‘onderbouwde argumenten’ niet eens te horen om te weten dat ze geloofwaardig zijn! Weet je trouwens wel dat je niet moet ‘racen’ op de openbare weg!

  8. dochtertje R
    | #8

    dochtertje R :
    in de bomen klimmen ging goed maar ik heb super veel medelijden met ‘de’ hond bodie…gr. Dochtertje r