Start > Gewoon wij > Pinksterweekend

Pinksterweekend

13 juni 2011

Op Pinksterzaterdag had Danique een afspraakje gemaakt met haar vriendje om samen naar de Efteling te gaan. Rowie en Daphne verveelden zich daardoor een beetje en dus besloten we naar Waalwijk te rijden. Onderweg kwamen we Joke tegen op de fiets en omdat ze verder geen plannen had is ze gezellig met ons meegegaan. We hebben een paar uurtjes gewinkeld en op een terrasje gezeten. Altijd weer een prima tijdverdrijf voor als je even niets anders kunt bedenken.

Omdat het Pinksterzondag redelijk mooi weer zou zijn en we niet de hele dag binnen wilden zitten, hadden we Joke gevraagd of ze met ons een stuk wilde gaan fietsen. Joke kent de omgeving natuurlijk op haar duimpje en het leek haar een goed idee om de Dongeroute te gaan rijden. Wij geloofden haar op haar woord, zij mocht ons de weg wijzen. En ze had gelijk, mooie fietspaden langs de rivier De Donge. Onderweg hebben we een heleboel schaapjes geteld en op een terrasje gezeten voor een lekker ijsje. Na 35 km hadden we wel een beetje last van zadelpijn, maar de meeste van ons hebben genoten van een actief dagje in de buitenlucht.

En op Pinkstermaandag heb ik dan eindelijk bepaalde iemanden op heterdaad kunnen betrappen. Al maanden verdwijnt er snoep, koek en chips uit onze keukenkastjes, maar het is ons nog niet eerder gelukt om een schuldige aan te wijzen. We hebben natuurlijk vaak wel een sterk vermoeden wie het gedaan zou kunnen hebben, maar het is erg lastig om iemand ergens op aan te spreken als je niet zeker weet of hij/zij het ook echt gedaan heeft. We worden er af en toe wel helemaal ziek van! Denk je dat je nog iets lekkers in de kast hebt liggen en als je het dan wilt pakken is het gewoon keer op keer WEG! Ik heb op een gegeven moment voorgesteld om voor ieder een kastje te vullen. Eentje voor ons (verboden toegang voor kinderen, afblijven dus) en eentje voor hen. Een tijdje leek dat goed te werken, maar helaas ging ook dat weer mis. De twee betrapte jongedames (ik noem geen namen) voelden zich de rest van de dag behoorlijk schuldig en zijn superbraaf geweest. Zouden ze nu dan eindelijk begrijpen wat we bedoelen?

Gewoon wij

  1. Nog geen reacties.